HTML

Nászutunk Thaiföldön

Nászutas élmények Thaiföldről

Friss topikok

  • csikilany: @EVE: Ja, es az AirAsia-t is itthonrol foglaltuk, a weboldalukon keresztul bankkartyaval (ahogy az... (2010.01.18. 12:28) Egy álom
  • Scarlettohara: NAGYON jó blog, gratulálok! Kár, hogy nekem nincs túl sok affinitásom az íráshoz... Kitty (2010.01.08. 12:55) Utolsó nap - Bangkok Sukhumvit negyed

Linkblog

2009.02.15. 14:21 csikilany

Baljós jelek

Amióta elkezdtük tervezgetni az utat, több dolog is elbizonytalanított...

Először is, a kinti politikai helyzet instabilitasa, amely indulatot es káoszt okozott, pl. a feszültség Kambodzsával egy olyan terület miatt, amely a világörökség része (háborúval is fenyegetőztek, bár állítólag ez túlzás volt), aztán meg a sárga ingesek tüntetése a korrupt kormány ellen, aminek a tetőpontja a bangkoki reptéri blokád volt. Turisták kint ragadtak, mások meg nem tudtak kiutazni. Ráadásul jó néhány napig eltartott a dolog, amin Thaiföld sajnos sokat is bukott, mivel így a nyugati turisták módosították úticélukat. Erre aztán még rásegített a nagy gazdasági válság is, ami miatt szintén sokan visszamondták az utazást, vagy módosították közelebbi helyre, ahová olcsóbban is el lehet jutni. Így jelentős létszámú turistárol kellett lemondania Thaiföldnek.

Na és még a szilveszteri disco balhé, ahol több ezren a tűzben égtek Bangkokban...

Ráadasul az év elején a nagy hideg is megérkezett Thaiföldre. Állítólag ez volt ott az évszázad leghidebbje. Északon 2-3 fokot is mértek a hegyekben. Bangkokban és délen pedig 15 fok körül volt a hőmérséklet az átlagos 35 fokhoz képest.

De mi nem adtuk fel!! :o) Minket már nem lehet megállítani :o) Bevallom néha elbizonytalanodtunk, de szüntelenül olvastuk Charlie blogjat, és a fórumot ahol mindenki rendületlenül szervezte az utazást. Nem számított a reptéri blokád sem, a fórumozók már Kuala Lumpuron keresztül nézegették az utakat, és leginkább annak örültek volna, ha éppen akkor kint rekedtek volna, mert állítólag olyan csodás ez az ország, hogy onnan csak hazajönni rossz... Ígyhát mi sem ijedtünk meg ezektől a baljós jelektől! Jelentem azóta többen megjárták már Thaiföldet, és szerencsésen hazaérkeztek, ráadásul még nagyon jól is érezték magukat :o)

Na és hát pont ilyenkor hagynánk cserben a thaiokat, akik most annyira számítanak ránk?

Szólj hozzá!

Címkék: politika tűz káosz hideg kambodzsa blokád


A bejegyzés trackback címe:

https://thainaszut.blog.hu/api/trackback/id/tr90944442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása